Sandwichpanelen

Isolerende Sandwichpanelen

Om een koelcel isolerend te maken, zijn  sandwichpanelen nodig. De sandwichpanelen sluiten de ruimte af van de buitenlucht. Dit wordt gedaan dankzij de sterk isolerende werking van de PIR-isolatiekern. De dikte van deze kern bepaalt de isolatiewaarde. Vuistregel hierbij is: hoe dikker de PIR-kern, hoe isolerender de wand van de koelcel is. Vicon Koeltechniek helpt u graag verder met de keuze voor de juiste dikte van de sandwichpanelen.

De sandwichpanelen van ISOCAB zijn bij uitstek geschikt voor de voedselverwerkende industrie omdat de hygiëne- en temperatuurcontrole van de panelen erg goed is. De industriële panelen worden overigens niet alleen gebruikt in op maat gemaakte koelcellen, maar ook regelmatig als buitenwand van schuren of andere gebouwen. De thermische eigenschappen van de panelen zijn dan ook uitstekend!

Offerte aanvragen

Hoogwaardige kwaliteit

Koelcelpanelen, ook wel sandwichpanelen genoemd, vormen de basis van uw koelcel. Zonder een goede isolatie kunt u een ruimte niet voldoende gekoeld krijgen. Door de jaren heen zijn de sandwichpanelen steeds beter geworden met een hogere isolerende waarde. Bij de koelcellen die Vicon Koeltechniek levert, kunt u dan ook altijd vertrouwen op een hoogwaardige kwaliteit. Wij houden de ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten. Hierdoor kunnen wij u panelen leveren van de hoogste kwaliteit. Wij adviseren u graag over de verschillende types sandwichpanelen uit ons assortiment, waarmee een op maat gemaakte koelcel voor u kan worden gemaakt.

Sandwichpaneel - Vicon Koeltechniek

Verschillende eigenschappen van sandwichpanelen

Ieder merk koelcelpanelen heeft zijn eigen specifieke eigenschappen.

De diktes van de sandwichpanelen lopen uiteen van 60 mm tot en met 140 mm. Ieder paneel, van welke dikte dan ook, heeft een goede thermische eigenschap. Wel geldt: hoe dikker de panelen, hoe hoger de isolatiewaarde. Daarnaast speelt ook de verbinding tussen de verschillende panelen een zeer belangrijke rol in de isolatiewaarde. De sandwichpanelen van Viessmann hebben een revolutionaire verbinding tussen de verschillende panelen, waardoor ze een zeer hoge isolatiewaarde weten te behalen.

Sandwichpanelen voor vriescel

Overal waar wordt gesproken over ‘koelcel’, kan ook ‘vriescel’ worden gelezen. De sandwichpanelen die worden gebruikt voor het isoleren van een koelcel zijn dezelfde als de isolerende koelcelpanelen van een vriescel. Enkel de temperatuur in de koelcel verschilt. Dit is niet afhankelijk van het type sandwichpaneel dat wordt gebruikt bij de isolatie van de koelcel. Alle sandwichpanelen die Vicon Koeltechniek gebruikt, zijn van de hoogste mogelijke kwaliteit.

Panelen tot op de grond

Koelcelpanelen zijn van zichzelf erg isolerend, waardoor ze weinig energie doorlaten. Bij de aansluiting tussen de verschillende panelen is er bij de grond en bij de deur verhoudingsgewijs een hoop energieverlies. Het is daarom belangrijk dat de sandwichpanelen goed aansluiten op de vloer door middel van geschikte plinten. Zo gaat er zo weinig mogelijk energie verloren en wordt de isolerende werking van de koelcelpanelen optimaal ingezet. Vicon Koeltechniek heeft verschillende plinten beschikbaar voor uw koelcel of vriescel.

Afwerking koelcel

Bij uw koelcel moet ook nog een passende koelceldeur worden uitgekozen. Wij adviseren u graag welke deuren er tot de mogelijkheden behoren. Ook is het raadzaam om bij het samenstellen van uw koel- of vriescel al na te denken over de inrichting en de wijze van gebruik. Vicon Koeltechniek vindt gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk en heeft dan ook enkel drempelloze koelcellen in het assortiment. Hierdoor wordt het gemakkelijk om de koelcel in en uit te rijden met rolcontainers.

Meer informatie over koelcelpanelen?

Wilt u meer informatie over onze hoogwaardig isolerende sandwichpanelen, neem dan contact op. Wij adviseren u graag over onze verschillende panelen en denken graag met u mee over de beste koeltechnische oplossingen. Bestelt u uw koelcel bij Vicon Koeltechniek, dan bent u verzekerd van goed advies, een goede service en een goede garantie!