Sandwichpanelen

Sandwichpanelen koelcelpanelen van Vicon Koeltechniek
  • Sandwichpanelen koelcelpanelen van Vicon Koeltechniek

Isolerende Sandwichpanelen

Om een koelcel isolerend te maken, zijn  sandwichpanelen nodig. De sandwichpanelen sluiten de ruimte af van de buitenlucht. De panelen zijn goed luchtdicht en houden hierdoor de buitenlucht buiten, waardoor de lage temperatuur in de cel constant kan blijven. Vicon Koeltechniek helpt u graag verder met de keuze voor de juiste dikte van de sandwichpanelen voor uw koel- of vriescel.

De sandwichpanelen van ISOCAB zijn bij uitstek geschikt voor de voedselverwerkende industrie omdat de hygiëne- en temperatuurcontrole van de panelen erg goed is. De industriële panelen worden overigens niet alleen gebruikt in op maat gemaakte koelcellen, maar ook regelmatig als buitenwand van schuren of andere gebouwen. De thermische eigenschappen van de panelen zijn dan ook uitstekend!

Offerte aanvragen

Hoogwaardige kwaliteit

Koelcelpanelen, ook wel sandwichpanelen genoemd, vormen de basis van uw koelcel. Zonder een goede isolatie kunt u een ruimte niet voldoende gekoeld krijgen. Door de jaren heen zijn de sandwichpanelen steeds beter geworden met een hogere isolerende waarde. Bij de koelcellen die Vicon Koeltechniek levert, kunt u dan ook altijd vertrouwen op een hoogwaardige kwaliteit. Wij houden de ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten. Hierdoor kunnen wij u panelen leveren van de hoogste kwaliteit. Wij adviseren u graag over de verschillende types sandwichpanelen uit ons assortiment, waarmee een op maat gemaakte koelcel voor u kan worden gemaakt.

Sandwichpaneel of koelcelpaneel - Vicon Koeltechniek

Verschillende eigenschappen van sandwichpanelen

Ieder merk koelcelpanelen heeft zijn eigen specifieke eigenschappen.

De diktes van de sandwichpanelen lopen uiteen van 60 mm tot en met 140 mm. Ieder paneel, van welke dikte dan ook, heeft een goede thermische eigenschap. Wel geldt: hoe dikker de panelen, hoe hoger de isolatiewaarde.

Daarnaast speelt ook de verbinding tussen de verschillende panelen een zeer belangrijke rol in de isolatiewaarde. De sandwichpanelen van Viessmann hebben een revolutionaire verbinding tussen de verschillende panelen, waardoor ze een zeer hoge isolatiewaarde weten te behalen.

Sandwichpanelen voor vriescel

Overal waar wordt gesproken over ‘koelcel’, kan ook ‘vriescel’ worden gelezen. De sandwichpanelen die worden gebruikt voor het isoleren van een koelcel zijn dezelfde als de isolerende koelcelpanelen van een vriescel. Enkel de temperatuur in de koelcel verschilt.

Dit is niet afhankelijk van het type sandwichpaneel dat wordt gebruikt bij de isolatie van de koelcel. Alle sandwichpanelen die Vicon Koeltechniek gebruikt, zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit. Elke koelcel of vriescel die u bij Vicon aanschaft, is van een kwaliteitsmerk. Dit geldt voor de gehele koelcellen en vriescellen, maar ook voor de onderdelen, zoals de koelcel deuren en de koelcelpanelen.

Isolatie door middel van PIR

De koelcelpanelen bevatten een PIR-isolatiekern. PIR is een materiaal met een sterk isolerende werking. De dikte van de PIR-kern bepaalt de isolatiewaarde. Vuistregel hierbij is: hoe dikker de PIR-kern, hoe isolerender de wand van de koelcel is.

PIR wordt door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) beschouwd als een duurzaam materiaal. Het is namelijk een licht materiaal waarvoor bij de productie geen grond wordt gebruikt en daarnaast is de CO2-uitstoot van het materiaal gering. Ook gaat het lang mee en is de lambdawaarde van PIR zeer gering, wat inhoudt dat de thermische isolatie van dit materiaal zeer goed is.

Panelen tot op de grond

Koelcelpanelen zijn van zichzelf erg isolerend, waardoor ze weinig energie doorlaten. Bij de aansluiting tussen de verschillende panelen is er bij de grond en bij de deur verhoudingsgewijs een hoop energieverlies. Het is daarom belangrijk dat de sandwichpanelen goed aansluiten op de vloer door middel van geschikte plinten. Zo gaat er zo weinig mogelijk energie verloren tussen de koelcelpanelen en de grond en wordt de isolerende werking van de koelcelpanelen optimaal ingezet.

Vicon Koeltechniek heeft verschillende plinten beschikbaar voor uw koelcel of vriescel.

Afwerking koelcel

Bij uw koelcel kiest u niet alleen voor het type koelcelpanelen, maar moet ook nog een passende koelceldeur worden uitgekozen. Wij vertellen u graag over de verschillende koelcel deuren die er zijn en adviseren u over de koelcel deur die het best aansluit bij uw wensen en eisen.

Ook is het raadzaam om bij het samenstellen van uw koel- of vriescel al na te denken over de inrichting en de wijze van gebruik. Vicon Koeltechniek vindt gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk en heeft dan ook enkel drempelloze koelcellen in het assortiment. Hierdoor wordt het gemakkelijk om de koelcel in en uit te rijden met rolcontainers.

Prijs van koelcelpanelen

Het is natuurlijk niet enkel de kwaliteit van koelcelpanelen die een doorslaggevende factor vormt in de aanschaf. Een ander punt waarmee rekening moet worden gehouden, is de prijs van de panelen en van de uiteindelijke koelcel.

De prijs van koelcelpanelen verschilt per paneel en is afhankelijk van factoren als:

  • het merk van de panelen
  • de grootte van de koelcel en de bijbehorende koelcelpanelen
  • de dikte van de panelen
  • het eventuele extra toebehoren dat u bij de koelcelpanelen aanschaft, zoals plinten

Wij informeren u graag over de prijzen van onze merken koelcellen en koelcelpanelen. Wij bekijken uw specifieke wensen en eisen voor uw koelcel of vriescel en houden ook graag rekening met uw budget. Zo leveren wij altijd sandwichpanelen van hoge kwaliteit, zodat u lang plezier hebt van uw koel- of vriescel. Wij letten hierbij echter ook op uw budget en kiezen voor de sandwichpanelen die hierbinnen passen.

Voor uitgebreid advies over het type panelen dat bij uw gebruik van een koelcel of vriescel past, kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze experts staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Meer informatie over koelcelpanelen?

Wilt u meer informatie over onze hoogwaardig isolerende sandwichpanelen, neem dan contact op. Wij adviseren u graag over onze verschillende panelen en denken met u mee over de beste koeltechnische oplossingen. Bestelt u uw koelcel bij Vicon Koeltechniek, dan bent u verzekerd van goed advies, een goede service en een goede garantie!