Sandwichpanelen

Isolerende Sandwichpanelen

Om een koelcel isolerend te maken zijn  sandwichpanelen nodig. De sandwichpanelen sluiten de ruimte af van de buitenlucht. Dit wordt gedaan dankzij de sterk isolerende werking van de PIR-isolatiekern. De dikte van deze kern bepaalt de isolatiewaarde. Vuistregel hierbij is: Hoe dikker de PIR-kern, hoe isolerender de wand van de koelcel is. Vicon Koeltechniek helpt u graag verder met de keuze voor de juiste dikte van de sandwichpanelen.

De sandwichpanelen van ISOCAB zijn bij uitstek geschikt voor de voedselverwerkende industrie omdat de hygiëne- en temperatuurcontrole van de panelen erg goed is. De industriële panelen worden overigens niet alleen gebruikt in op maat gemaakte koelcellen, maar ook regelmatig als buitenwand van schuren of andere gebouwen. De thermische eigenschappen van de panelen zijn dan ook uitstekend!

Offerte aanvragen

Hoogwaardige kwaliteit

Koelcelpanelen, ook wel sandwichpanelen genoemd, vormen de basis van uw koelcel. Zonder een goede isolatie kunt u een ruimte niet voldoende gedoeld krijgen. Door de jaren heen zijn de sandwichpanelen steeds beter geworden met een hoger isolerende waarde. Bij de koelcellen die Vicon Koeltechniek levert kunt u dan ook altijd vertrouwen op een hoogwaardige kwaliteit. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten waardoor wij u panelen kunnen leveren van de hoogste kwaliteit. Wij adviseren u graag over de verschillende types sandwichpanelen uit ons assortiment waarmee een op maat gemaakte koelcel voor u kan worden gemaakt.

Isolerende sanwichpanelen voor koelcel

Verschillende eigenschappen van sandwichpanelen

Ieder merk koelcelpanelen heeft zo zijn eigen eigenschappen.

De diktes van de sandwichpanelen lopen uiteen van 60 mm tot en met 140 mm. Ieder paneel, van welke dikte dan ook, heeft een goede thermische eigenschap. Wel geldt: hoe dikker de panelen, hoe hoger de isolatiewaarde. Daarnaast speelt ook de verbinding tussen de verschillende panelen een zeer belangrijke rol. De sandwichpanelen van Viessmann hebben een revolutionaire verbinding tussen de verschillende panelen waardoor ze een zeer hoge isolatiewaarde weten te behalen.

Panelen tot op de grond

Koelcelpanelen zijn van zichzelf erg isolerend, waardoor ze weinig energie doorlaten. Alleen bij de aansluiting tussen de verschillende panelen, bij de grond en bij de deur is een verhoudingsgewijs een hoop energieverlies. Het is belangrijk dat de koelcelpanelen goed aansluiten op de vloer door middel van  geschikte plinten. Vicon Koeltechniek heeft verschillende varianten plinten beschikbaar.

Afwerking koelcel

Bij uw koelcel moet ook nog een passende koelceldeur worden uitgekozen. Wij adviseren u graag welke deuren er tot de mogelijkheden behoren. Ook is het raadzaam om bij het samenstellen van uw koelcel, al na te denken over de inrichting en de wijze van gebruik. Vicon Koeltechniek denkt graag met u mee, om u vervolgens de juiste adviezen te kunnen geven.

Meer informatie over koelcelpanelen?

Wilt u meer informatie over onze hoogwaardig isolerende sandwichpanelen, neem dan contact op. Wij adviseren u graag over onze verschillende panelen en denken graag met u mee aan de beste koeltechnische oplossingen. Als u bij Vicon Koeltechniek een koelcel besteld bent u verzekerd van goed advies, een goede service en een goede garantie!