Blog

Koelcel of vriescel voor de slagerij

Al decennialang wordt er vlees verwerkt en verkocht door slagers. Een goede koeling van vlees is van groot belang voor de voedselveiligheid. Slagers verwerken vlees dat is bestemd voor verkoop aan de consument of voor doorverkoop aan andere bedrijven. Slagers maken zowel gebruik van koelcellen als van vriescellen. Een goede koelcel kopen is dus zeer belangrijk voor de hoogst mogelijke kwaliteit en houdbaarheid van het vlees.

In de loop der jaren is er wel het nodige veranderd. Zo is het slachten van vee tegenwoordig vooral de taak van de slachterij, die vervolgens de slagerijen bevoorraden. Als deze stukken aankomen bij de slagerij, worden deze grote stukken opgehangen in de koelcel om het vlees verder te laten rijpen of hij verwerkt dit verder tot eindproducten die worden verkocht aan consumenten of andere bedrijven. Het is belangrijk dat het vlees zo snel mogelijk na aankomst bij de slagerij op de juiste temperatuur wordt ingevroren of gekoeld. Een goede vriescel kopen is dus van groot belang voor het maximale behoud van het vlees en zijn smaakeigenschappen en voedingswaarden.

Vriescel kopen slagerij

Tijdens het koelen van vlees is het belangrijk te waken voor het ontstaan van ijskristallen. Wanneer vlees niet op de juiste manier wordt ingevroren kunnen er ijskristallen in het vlees ontstaan die de celstructuur kunnen beschadigen. Het is belangrijk dat het vlees, gelijk na bewerking, wordt ingevroren. Hoe sneller het vlees wordt ingevroren, hoe kleiner de kans op kristalvorming. Wanneer de celstructuur van het vlees toch wordt aangetast door gevormde ijskristallen, zal er na het ontdooien veel vocht uit het vlees lopen. De kwaliteit van het vlees zal hierdoor achteruit gaan, omdat het minder mals is, droger en bovendien gaat ook de voedingswaarde achteruit. Een goede vriescel kopen voor uw slagerij is dus van groot belang voor het behoud van het (bewerkte) vlees.

Koelcel kopen voor vlees

Een koelcel is noodzakelijk voor het behoud van uw vlees in de slagerij. Hiermee kunt u bederf tegengaan, mits er juist wordt omgegaan met de koelcel. Hygiëne is zeer belangrijk, de koelcel moet regelmatig goed schoon worden gemaakt, zodat bacteriën geen kans krijgen om zich te hechten. Wanneer u een koelcel gaat kopen voor de slagerij, dient u ook rekening te houden met de standaard eisen, zoals de grootte van de koelcel, de indeling, levensduur, energieverbruik en gebruiksgemak.

De beste koelcellen en vriescellen voor vlees

Een zorgvuldige behandeling is zeer belangrijk bij vlees. Hygiëne en voedselveiligheid staan voorop. Een goede koel- en vriescel zijn daarin een belangrijke schakel. Vicon koeltechniek verkoopt daarom enkel koelcellen en vriescellen van de hoogste kwaliteit, zodat het vlees het best tot zijn recht kan komen. Topmerken in voor koelcellen en vriescellen in de vleesindustrie zijn: Viessmann en Isomasters (joint venture tussen Isobar en Isocab). Wilt u graag meer informatie of hulp bij aanschaf van de juiste koelcel voor uw slagerij? Schroom niet om contact met ons op te nemen voor uw koelcel op maat. De medewerkers van Vicon denken graag met u mee aan de beste koeltechnische oplossing.