Blog

Demontabele koelcellen van POLY-Systems

POLY-Systems heeft koelcellen die overal op te bouwen zijn. Ook zijn de cellen in elke gewenste grootte verkrijgbaar. Het zijn demontabele cellen die heel klein kunnen worden opgebouwd, of juist enorm groot, maar net wat de klant wenst. Doordat POLY-cellen ook in afwijkende vormen verkrijgbaar zijn, kunnen ze overal worden opgebouwd. Ook wanneer hij onder een schuin dak moet komen te staan. Er kan niet alleen gevarieerd worden in grootte en vorm. Ook de uitvoering van de panelen kan zelf naar wens worden bepaald. De koelcel kan met sandwichpanelen worden geleverd voor elke wens of eis. Zo zijn er panelen verkrijgbaar in roestvrijstaal, thermopane glas, plastisol en multiplex.

Wie gebruikt POLY-cellen?

Koelcel slagerij, Vicon Koeltechniek

Koelcellen en vriescellen van POLY-Systems kunnen in principe in iedere branche worden ingezet. Er kan worden gekozen voor vriezen of koelen. Vanwege de vele mogelijkheden van de POLY-cellen zijn ze geschikt voor verschillende doeleinden. Zo worden de cellen gebruikt in slagerijen, grootkeukens, supermarkten en bakkerijen. Maar de POLY-cellen worden bijvoorbeeld ook als industriële verwerkingsruimtes ingezet, of als bierkelder, laboratoria, ijssilo, koelvitrine of vriesruimte. Kortom, de koelcellen van POLY-Systems zijn zó flexibel in te zetten dat ze bijna overal en voor iedere klant geschikt zijn.

Wat zijn de voordelen van POLY-cellen?

Koelcellen en vriescellen van POLY-Systems zijn van hoogwaardige kwaliteit en volgens de nieuwe norm van isoleren. Daarnaast zijn nog meer voordelen te noemen;

POLY-cellen zijn:

  • Kostenbesparend
  • Stabiel
  • Snel en secuur
  • Maatwerk
  • Door de mogelijkheid van een koelcel op maat, zijn de cellen overal te plaatsen

Nieuwe norm van isoleren

Door 100% schuimdichte harde polyurethaan met een fijne structuur, kunnen uitstekende isolatiewaarden bij dit type koelcellen worden behaald. Dit is zeker te merken op de energierekening! Door de cellen te voorzien van ingeschuimde vaste hoekverbindingen zonder hoeklijnen, is er een minimum aan naden. Daarnaast zijn de POLY-Systems koelcellen gecertificeerd voor de strengste normen voor brandvertraging. De polyurethaan geschuimde sandwich-panelen zijn verkrijgbaar verschillende isolatiedikten:

  • 80 mm
  • 120 mm
  • 160 mm

Waaruit bestaat een POLY-cel van POLY-Systems?

Een koel- of vriescel van POLY-Systems wordt altijd op dezelfde manier opgebouwd. Eerst worden de POLY-celwanden op de celvloer geplaatst. Hier bovenop komt het celplafond. De constructie van de cel is zeer stabiel en de isolatiewaarde is optimaal. De panelen van de celvloer kunnen worden afgewerkt met Hexa. Dit is gegalvaniseerde staalplaat of multiplex. Daarnaast kan er ook worden gekozen om de cel rechtstreeks op de vloer te plaatsen, dus zonder gebruik van een celvloer. In dit geval zullen de wanden aan de onderkant worden voorzien van U-profielen of hoogwaardige ringbalken.

POLY-Systems koelcel, vriescel

Maatwerk koelcellen en vriescellen

POLY-Systems maakt het mogelijk dat in iedere ruimte een koelcel of vriescel kan worden opgebouwd. De grootte van de cel is daarnaast zeer gemakkelijk aan te passen. Dus uitbreiden wanneer een bedrijf groeiende is, is zeer eenvoudig. De koelcel van POLY-Systems kan ook gemakkelijk worden verplaatst en elders worden opgebouwd. Alle panelen en tussenwanden zijn voorzien van pen-haak verbindingen. Dat betekent snelle en efficiënte montage van de cel zonder zaagwerk. U kunt de cel onbeperkt demonteren, verplaatsen en opnieuw opbouwen of uitbreiden. Let wel op de speciale montagesleutel die hiervoor nodig is.

POLY Minibox

De Minibox is een totaaloplossing voor wie efficiënt wil koelen of vriezen. De Minibox bestaat, net als de andere cellen van POLY-Systems, uit hoogwaardig POLY-Systems panelen. Het grote verschil met andere koel- of vriescellen, is dat de Minibox als stekkerklaar bouwpakket wordt afgeleverd. De Miniboxvan POLY-Systems wordt geleverd inclusief een energiezuinige koel- of vriesinstallatie op 230 volt. De genoemde installatie heeft een vriescapaciteit van maximaal 10 m³ en een koelcapaciteit van maximaal 20 m³.

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden van POLY-Systems? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. U kunt ook altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

Minibox kant-en-klare koelcel