Koelceldeuren

Geplaatst op 11:07 door 

De gebruiksvriendelijkheid van een koelcel of vriescel hangt voor een groot gedeelte af van de sluiting van de koelcel. Als de koelcel vaak gebruikt wordt, dan is een zware deur niet altijd handig. Aan de andere kant is een zware deur wel vaak de best-geïsoleerde. Dit resulteert dus in minder energieverlies en dus lagere kosten. Dit klinkt als een logisch verhaal, maar toch kan het veelzijdige aanbod van koelceldeuren soms verwarrend zijn. Vicon Koeltechniek helpt u daarom graag verder met de keuze voor de juiste deur voor vriescel of koelcel.

Mogelijkheden

Grofweg zijn er drie mogelijkheden in het aanbod van deuren te onderscheiden:

  1. Draaideuren
  2. Schuifdeuren
  3. Klapdeuren

Binnen deze drie soorten deuren zijn de klapdeuren het meest geschikt als de koelcel intensief gebruikt wordt. De isolatiewaarde van klapdeuren is echter niet zo hoog. Daarom worden klapdeuren vaak gebruikt in ruimtes waar de omgevingstemperatuur ook vrij laag is. Schuifdeuren zijn vooral handig wanneer er grote objecten door de deur moeten kunnen, zoals stellingen en boxen.

Afhankelijk van verschillende wensen

De mogelijkheden laten al zien dat de keuze voor een juiste deur voor een koelcel afhankelijk is van meerdere factoren. Vicon Koeltechniek helpt u graag mee bij de keuze van de deuren. Hiervoor brengen we de soort koelcel/vriescel voor u in kaart en de eisen die u stelt aan deze cel. Aan de hand hiervan kunnen we dan een voorstel doen. Soms is het ook nodig om een luchtdichte deur te bieden in verband met hygiëne. Ook hier kunnen we u een voorstel in doen! We bieden deze mogelijkheid als u een gehele nieuwe koelcel gaat kopen, maar ook wanneer u alleen de deur van de vries- koelcel wilt laten vervangen door een specialist.

Keuzes per branche

Bij installatie van complete koel- en vriescellen en bij het vervangen van deuren voor koelcellen, zien we vaak dat er binnen een branche gekozen wordt voor eenzelfde type deur. Binnen de horeca worden koelcellen bijvoorbeeld vrij intensief gebruikt. Dit houdt in dat het fijn is als de deur gemakkelijk geopend en gesloten kan worden. Voor een koelcel voor de horeca of een horeca vriescel, adviseren we dan ook vaak een deur die misschien net wat minder goed koelt, maar wel heel gebruiksvriendelijk is. In branches waar de koelcel deur minder vaak wordt gebruikt zullen we sneller adviseren om een deur aan te schaffen die het energieverlies tot een minimum beperken. De gebruiksvriendelijkheid staat dan ook nog hoog in het vaandel, maar is toch van ondergeschikt belang.

Geplaatst in Koelcel-Vriescel

Nieuws

Meer nieuwsartikelen

Certificering

Bureau Veritas